Jouw Eetcoach

Over Gaby

Mijn strijd…

Als klein meisje was ik altijd heel tenger en fijn gebouwd, maar tijdens mijn tienerjaren werd mijn moeder ernstig ziek en verloor ik in korte tijd 2 mensen die me heel dierbaar waren. Doordat ik het moeilijk vond om daarover te praten, ging ik langzaam aan steeds meer eten. Net even wat meer tussendoortjes en s’avonds na mijn bijbaantje had ik toch ook wat lekkers verdiend? Oftewel een beloning…..  En op dat moment werd ik er ook echt oprecht blij van. En zo ontwikkelde ik ongezonde gewoontes door mijn emoties ‘weg te eten’. Uiteindelijk ging ik dit natuurlijk ook terugzien op de weegschaal en aan mijn kledingmaat. Maar ook die negatieve gedachtes at ik weg. De vicieuze cirkel was geboren..

De strijd aan met de kilo’s

Tijdens mijn studie SPH kreeg ik een bijbaan bij het hoofdkantoor van Diesel. Vereiste was natuurlijk wel dat je zelf ook die nieuwste Diesel broek droeg, Ik wilde niets liever, heerlijk! Toen kwam ik er achter dat ik nog net de grootste damesmaat paste. Autch…Dat was wel even confronterend. En dag in, dag uit geconfronteerd worden met de slankste modellen en de mooiste kleding ( die veel leuker zouden staan als ik minder zou wegen ) zette me dan toch aan het denken en ging ik de strijd met de kilo’s aan. Het brooddieet, het soepdieet, druppeltjes waarvan je geen honger meer zou hebben, (stond ik daar met een hartslag van 200 door die druppels).

Weer een kleinere maat

Wat een nachtmerrie! Uiteindelijk kwam in het nieuws dat deze druppels niet eens verkocht hadden mogen worden in Nederland ivm schadelijke stoffen. Daar schrok ik zo van, dat ik besloot maar eens gewoon te gaan eten. Kon het allicht proberen, alle andere pogingen hadden me alleen maar laten jojo-en. Door me te verdiepen in het juiste eetritme, hoofdhonger en trek en daar de verschillen in te gaan voelen, kon ik mijn vicieuze cirkel doorbreken.
En….het was eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als ik al die jaren had gedacht. Wat een openbaring. En bij ieder nieuw model kon ik steeds weer een kleinere maat bestellen. Dat was zo’n fijn gevoel! En toch bleef ik mezelf als ‘dik’ zien. Liep nog steeds naar de grotere maten als ik ging winkelen….bizar hoelang je een vertekend zelfbeeld kan hebben. Maar ook dat is te doorbreken!  Op een dag het vaste doorpasmodel (model met de ideale maten, zodat de klant kan zien hoe een jeans zit) ziek was en mij gevraagd werd de kleding door te passen. Ik wist niet wat ik hoorde… IK?? Voor klanten? Met mijn gezicht in de plooi de kleding doorgepast en dat was de eye-opener….Mijn brein zag mij ineens zoals de vertegenwoordiger en de klant mij al lang zagen. Wat een vrijheid en rijkdom!

Zwangerschap & dieet

En toen….. werd ik zwanger…..en mijn lijf had ineens een enorme behoefte aan vet. Nog nooit in mijn hele leven zoveel hamburgers en patat gegeten. Gevolg; 23 kilo erbij….niet de 12,5 kilo die ik zo vaak in alle ‘babybijbels’ voorbij had zien komen…autch. Na mijn bevalling hoopte ik natuurlijk dat ze er door de borstvoeding zo weer af waren, maar helaas, ik moest weer even terug naar de werkelijkheid en bewuste keuzes maken die niet geleid werden door hormonen. Gelukkig had ik geen onbedwingbare trek meer in vet. Wel in koffie om mijn ogen open te houden door de gebroken nachten..;)

Bij zwangerschap nummer 2 wilde ik wel voor de gemiddelde 12,5 kilo gaan, maar ook hier kwam ik weer boven de 20 kilo uit… Zolang ik maar at werd ik niet misselijk… de beste reden om te eten, toch? Zeker met een kleintje die rondloopt. Die kilo’s kwamen later wel weer… En dus ging ik in 2009 weer aan de gang met mijn bewuste eetgedrag en dat ging eigenlijk best makkelijk. De juiste mindset had ik in 1999 al te pakken.

Geen shakes, geen crashdieet, maar voelen en bewustwording.

Tijdens mijn opleiding tot voedingsdeskundige & life-coach heb ik een uniek programma ontwikkeld waardoor ik nu ook jou kan helpen naar een gezonde relatie met eten.

Ik zou het heel leuk vinden om je te ontmoeten!

​Groet, Gaby